10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExplozii în apropierea gazoductelor Nord Stream înaintea scurgerilor de gaze, înregistrate de seismologii sudezi

Explozii în apropierea gazoductelor Nord Stream înaintea scurgerilor de gaze, înregistrate de seismologii sudezi

Radiodifuzorul național suedez SVT relatează că seismologii au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore, potrivit The Guardian.

„SVT poate dezvălui că stații de măsurare atât din Suedia, cât și din Danemarca au înregistrat luni puternice explozii subacvatice în aceeași zonă în care au avut loc scurgerile de gaze. ‘Nu există nicio îndoială că este vorba de explozii’, a declarat Björn Lund, profesor de seismologie la Rețeaua seismică națională suedeză, SNSN”, potrivit SVT.

Prima explozie a fost înregistrată în noaptea de luni spre marți

Prima explozie a fost înregistrată în noaptea de luni spre marți, la ora 2.03, iar cea de-a doua la ora 19.04, luni seara.

Avertismentele privind scurgerile de gaz au venit din partea administrației maritime la ora 13.52 și, respectiv, 20.41 luni, după ce navele au detectat bule de gaze la suprafață.

SVT a obținut coordonatele exploziilor măsurate și acestea se află în aceeași zonă în care au fost înregistrate scurgerile de gaz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS