4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateMobilizarea din Rusia: Haos, confuzie și dezorganizare

Mobilizarea din Rusia: Haos, confuzie și dezorganizare

Declarațiile ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, cu privire la categoriile de bărbați ruși care vor fi scutite de mobilizarea parțială, ar putea să nu reflecte intențiile sau ordinele președintelui rus Vladimir Putin, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea publicată în noaptea de sâmbătă spre duminică, scrie Hotnews.

Mobilizarea din Rusia – Bărbați ruși chemați la comisariatul militar

O sursă a declarat sâmbătă pentru presa rusă că oficiali ai Ministerului rus al Apărării au mustrat personal comisarii militari pentru neglijență în efectuarea mobilizării și trimiterea de convocări în „exces” și contrar îndrumărilor explicite ale ministerului privind scutirile pentru vârstă, handicap sau alte criterii.

O altă sursă rusă a afirmat că anumiți șefi de republici și regiuni din Federația Rusă (componentele federale) au recunoscut că au mobilizat cetățeni care nu sunt eligibili din punct de vedere tehnic.

Mobilizarea din Rusia, marcată de confuzie și dezorganizare

Responsabilitatea pentru mobilizarea parțială pare a fi divizată și complexă, ceea ce poate contribui la confuzie, dezorganizare și la încălcarea angajamentelor lui Shoigu în ceea ce privește scutirile.

Decretul de mobilizare specifică faptul că responsabile pentru executarea mobilizării sunt componentele federale, în timp ce Ministerul Apărării stabilește cotele și termenele pentru ocuparea acestora.

Un blogger militar rus l-a criticat pe guvernatorul regiunii ruse Belgorod pentru că nu a fost un participant activ în procesul de recrutare și a remarcat că decretul de mobilizare plasează sarcina de a executa ordinele de mobilizare în sarcina șefilor componentelor federale și nu a comisarilor militari.

Cu toate acestea, comisarii militari lucrează probabil pentru șefii republicilor și regiunilor rusești, mai degrabă decât direct pentru Ministerul Apărării, ceea ce îi face pe ambii responsabili de mobilizare și creează un posibil decalaj între aceștia și Ministerul Apărării.

Comisarii militari acționează, în general, ca și cum ar fi primit ordinul de a prioritiza trimiterea de bărbați la centrele de pregătire în detrimentul respectării directivelor lui Shoigu, iar lanțurile aparent confuze de responsabilitate pentru executarea decretului de mobilizare pot fi responsabile pentru divergența dintre declarațiile lui Shoigu și acțiunile comisarilor.

Presiunea de a realiza cota de soldați creează haos

Shoigu a reiterat cu emfază miercuri că mobilizarea este parțială și că se va baza doar pe cei care se află deja în rezervă și care au experiență de luptă și experiență militară, dar comisarii militari nu au aderat la îndrumările lui Shoigu, practic de la începutul ordinului de mobilizare.

Rapoartele continue privind comisarii militari care efectuează o distribuire haotică a convocărilor de mobilizare indică faptul că aceștia simt o presiune semnificativă pentru a efectua mobilizarea cât mai repede posibil.

Surse ucrainene au raportat că autoritățile rusești mobilizează imediat persoanele din zonele ocupate ale Ucrainei după ce le „recompensează” cu pașapoarte rusești pentru participarea la așa-zisele referendumuri, în loc să aștepte până când anexarea va face ca mobilizarea bărbaților eligibili din zonele ocupate de Rusia să fie legală în conformitate cu legislația rusă.

Această grabă sugerează că acești comisari militari se simt presați să accelereze mobilizarea, ceea ce nu se reflectă în declarațiile lui Shoigu.

În mod evident, Ministerul Apărării nu deține controlul deplin asupra mobilizării, ceea ce ridică întrebări cu privire la ce bărbați ruși vor fi mobilizați cu adevărat și cât de eficientă va fi forța mobilizată.

Citește întreg articolul pe Hotnews.

Citește și: Ziua 214 de război: Aproape 800 de persoane, arestate la protestele din Rusia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS