13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie: Liz Truss vrea să reformeze sistemul de vize din cauza lipsei de forță de muncă

Marea Britanie: Liz Truss vrea să reformeze sistemul de vize din cauza lipsei de forță de muncă

Premierul britanic Liz Truss va lansa o revizuire a sistemului de vize din Marea Britanie, scrie G4Media. Truss vrea să încerce să abordeze deficitul sever de forță de muncă din sectorul industrial, a relatat duminică Financial Times.

Potrivit FT, premierul este dispus să înfrunte o parte din guvernul său anti-imigrație. Ea vrea să permită unor industrii să recruteze angajați din străinătate, în special ingineri.

Reforma ar putea include o relaxare a cerinței de cunoaștere a limbii engleze. Asta pentru ca muncitorii străini să poată intra în Marea Britanie.

Întrebat dacă reforma are în vedere relaxarea regulilor de imigrare, ministrul britanic de finanțe Kwasi Kwarteng a declarat duminică pentru BBC: „Nu este vorba despre relaxarea regulilor. Ideea dezbaterii privind Brexit, dacă vrem să mergem acolo, este de a controla imigrația într-un mod care să funcționeze pentru Regatul Unit”.

Citește și: Primul test de apărare a Pământului: NASA va lovi luni un asteroid situat la 11 milioane de kilometri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS