8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaponia își deschide din nou porțile pentru turiștii străini, după mai mult de 2 ani

Japonia își deschide din nou porțile pentru turiștii străini, după mai mult de 2 ani

Japonia își deschide din nou porțile pentru turiștii străini, după mai bine de doi ani de închidere a granițelor din cauza pandemiei. Turiștii vor putea vizita țara fără viză și fără să treacă printr-o agenție de turism, începând cu 11 octombrie, însă trebuie să fie vaccinați. Totodată, va fi eliminată limita de sosiri zilnice.

Pentru a intra, vizitatorii vor trebui să prezinte tripla vaccinare sau să prezinte un rezultat negativ la testul Covid, anunță BBC.

Afluxul anticipat de călători va fi un impuls binevenit pentru guvern și pentru întreprinderile locale și vine în contextul în care yenul japonez a scăzut la cel mai scăzut nivel față de dolarul american din ultimele șase luni.

„Japonia va relaxa măsurile de control la frontieră pentru a fi la egalitate cu SUA”, a declarat premierul Fumio Kishida.

Program de stimulare a călătoriilor interne care va oferi reduceri la călătorii

Kishida a anunțat, de asemenea, un program de stimulare a călătoriilor interne care va oferi reduceri la călătorii, la prețurile parcurilor tematice, la evenimente sportive și concerte. 

Programe similare au fost introduse la redeschiderile din alte țări pentru a încuraja localnicii să cheltuiască și pentru a stimula economia. Cu toate acestea, la fel ca în alte părți, creșterea costului vieții a fost o preocupare dominantă pentru localnici.

Japonia a fost vizitată de aproape 32 de milioane de străini în 2019

Cea de-a treia economie a lumii a fost una dintre ultimele puteri asiatice care și-a ținut granițele închise din cauza îngrijorărilor legate de sănătate.

Japonia a fost vizitată de aproape 32 de milioane de străini în 2019, ultimul an înainte de pandemie. Iar restricțiile impuse călătorilor în ultimele luni au împiedicat mulți străini să o viziteze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS