4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateÎnalta Curte a respins contestația în anulare a Elenei Udrea

Înalta Curte a respins contestația în anulare a Elenei Udrea

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a respins contestația în anulare Elenei Udrea și o obligă la plata a 200 de lei pentru cheltuieli judiciare, se arată în decizia Instanței.

Astfel, condamnarea de 6 ani de închisoare pe care Elena Udrea a primit-o în dosarul ”Gala Bute” rămâne definitivă.

Avocaţii Elenei Udrea au apelat în instanţă, în încercarea de a o elibera din penitenciar, la o procedură despre care DNA susţine că nu este prevăzută de legea penală, conform stirileprotv.ro.

Udrea este deţinută în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani

Udrea este deţinută în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul „Gala Bute”. Sentinţa de condamnare definitivă a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare. Fostul ministru a ajuns în închisoare pe 16 iunie 2022, după ce a fugit mai întâi în Costa Rica, apoi în Bulgaria.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au luat în discuţie o cale de atac mai puţin obişnuită introdusă de avocaţii Elenei Udrea: un apel împotriva contestaţiei în anulare, respinsă definitiv în aprilie de magistraţii de la aceeaşi instanţă.
Avocatul Veronel Rădulescu a afirmat că, dacă i se respinge acest apel, renunţă la meseria sa şi se duce să muncească în agricultură.

„Doamna Udrea se află într-o situaţie de neînţeles. A fost condamnată pe fond de un complet de judecată care nu era specializat în dosarele de corupţie. Dacă respingeţi ca inadmisibilă cererea noastră, dezbrac această robă şi mă duc să lucrez în agricultură”, a declarat avocatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS