2.3 C
Craiova
duminică, 4 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateStratul de zăpadă a ajuns la 16 centimetri la Bâlea Lac

Stratul de zăpadă a ajuns la 16 centimetri la Bâlea Lac

La peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă a ajuns la 16 centimetri. Salvamontiştii sibieni le recomandă turiştilor să folosească un echipament de iarnă.

„Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă precum şi intensificarea precipitaţiilor din zona montană, vă recomandă să vă informaţi despre starea vremii înainte de a porni la drum şi să vă echipaţi corespunzător. Momentan la altitudini de 2.000 m exista un strat consistent de zăpadă”, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, conform Agerpres.

Recomandări pentru turiști

Turiştii care ajung în zona Bâlea au nevoie de geci împotriva vântului, pelerină de ploaie, lanternă, sticlă de apă, baton energizant. De asemenea sunt utile o baterie externă pentru telefon şi aplicaţiile SALVAMONT şi „Anii Drumeţiei” instalate pe mobil.

„La altitudini de peste 1.600 m vă sfătuim să folosiţi echipament adecvat sezonului de iarnă şi să aveţi în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza călduroasă şi o pelerină de ploaie; folie de supravieţuire; lanternă frontală; baterie externă pentru telefon sau sa economisiţi bateria telefonului; o sticlă de apă şi baton energizant. De asemenea vă recomandăm să aveţi instalată aplicaţia SALVAMONT instalată pe telefon şi aplicaţia „Anii Drumeţiei” unde puteţi găsi trackul (traseul n.r.) tuturor traseelor turistice omologate din Judeţul Sibiu”, a adăugat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.
Primele ninsori din România, la început de toamnă. Frigul a venit brusc peste cea mai mare parte din țară

Accesul la Bâlea Cascadă se face în condiţii de iarnă, pe Transfăgărăşan. De la Bâlea Cascadă, până la Bâlea Lac se poate merge atât cu maşina pe Transfăgărăşan, dar şi cu telecabina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS