4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateUn oligarh rus cere în instanță dreptul de a-și folosi iahturile sechestrate în Franța

Un oligarh rus cere în instanță dreptul de a-și folosi iahturile sechestrate în Franța

Un oligarh rus a dat în judecată autoritățile franceze dorind să recâștige accesul la două iahturi ale sale sechestrate pe Coasta de Azur, scrie G4Media.

Alexei Kuzmichev, unul dintre principalii acționari ai băncii rusești Alfa-Bank, care a fost sancționat de UE în luna martie pentru legăturile sale cu președintele Vladimir Putin, a făcut apel la confiscarea navelor sale „La Petite Ourse” și „La Petite Ourse II”, reținute în orașele Antibes și Cannes de pe Coasta de Azur.

„Dacă deții un bun pentru uz personal, cum ar fi un iaht, ai dreptul să te folosești de el, chiar dacă este înghețat”, a declarat miercuri pentru Reuters Philippe Blanchetier, avocatul lui Kuzmichev, care a sesizat miercuri un tribunal din Paris.

Kuzmichev deține, de asemenea, mașini și proprietăți în Franța pe care, de asemenea, nu le poate vinde sau închiria din cauza sancțiunilor, dar are în continuare dreptul de a le folosi, a spus avocatul, adăugând: „Nu știu de ce ar trebui să se facă o diferență atunci când este vorba de un iaht”.

De asemenea, el a susținut că au existat vicii de procedură legate de sechestre.

Verdictul privind încercarea lui Kuzmichev de a-și recăpăta dreptul de utilizare a iahtului său este așteptat pe 5 octombrie, a declarat avocatul său.

Kuzmichev, care are o avere de aproape 7 miliarde de dolari, potrivit Forbes, a cofondat grupul internațional de investiții LetterOne, care deține mai multe grupuri de telecomunicații, dar a părăsit consiliul de administrație al firmei în martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS