5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiderul suprem al Iranului, ayatollahul Khamenei, este grav bolnav

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Khamenei, este grav bolnav

Ayatollahul, în vârstă de 83 de ani, a fost operat la ficat, este la pat, ținut sub observație, dar starea lui se amliorează, scrie News York Times.

Zvonurile despre starea precară de sănătate a lui Ali Khamenei circulau de câteva zile, iar acum New York Times le confirmă: liderul suprem al Iranului este grav bolnav. A fost operat săptămâna trecută și acum este la pat, sub observație, prea slăbit pentru a se ridica. Toate angajamentele oficiale au fost anulate. 

Ziarul american a primit informația din patru surse apropiate ayatollahului. 

Khamenei, care are 93 de ani și suferă de cancer de prostată de ceva timp, se simte mai bine, dar rămâne sub observație. A avut dureri puternice de stomac și febră mare și, după ce a anulat toate întâlnirile și toate aparițiile publice, săptămâna trecută a fost operat de o ocluzie intestinală. Operația a fost efectuată într-o clinică amenajată în complexul în care Khamenei locuiește și are biroul și este monitorizată constant de medicii săi, spun sursele ziarului american.

Starea ayatollahului a fost considerată critică săptămâna trecută, dar acum s-a îmbunătățit, adaugă sursele. Khamenei se odihnește, iar medicii rămân îngrijorați de slăbiciunea sa extremă. 

După ce a fost președinte al Iranului, Khamenei a fost ales lider suprem în 1989.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS