15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Șapte morți și trei dispăruți în inundațiile din regiunea italiană Marche

(VIDEO) Șapte morți și trei dispăruți în inundațiile din regiunea italiană Marche

-

Numărul morților din inundațiile care au lovit joi seară regiunea Marche a crescut la șapte morți. Potrivit datelor oferite de Protecția Civilă, aflată pe teren împreună cu pompierii, polițiștii și carabinieri, la Ostra s-au înregistrat patru victime, una la Tre Castelli și una la Barbara, unde sunt în curs și căutările a trei persoane dispărute. Vineri dimineață, cadavrul unui bărbat a fost recuperat de pompieri în Bettolelle di Senigallia, una dintre cele mai afectate zone, scrie Adnkronos.com.

Printre cei dispăruți se numără și un băiețel de opt ani. Mama lui a fost salvată în Castelleone di Suasa de către pompieri. Cei doi se aflau în mașină când a fost luați de viitură. Au coborât din mașină și au fost luați de ape. Pompierii au găsit-o pe femeia care s-a agățat de un trunchi de copac.

În jur de 300 de pompieri lucrează în zonele dintre provinciile Ancona și Pesaro Urbino, iar alți 100 la Pesaro.

Drumurile, ca râurile

Imaginile arată mașini care plutesc și drumuri ca niște râuri. În special în Cantiano, unde apa a invadat diverse zone localității, oamenii au luptat cu apa până la brâu ca să se salveze.

„Ne luptăm încă de aseară a fost o noapte grea și în această dimineață situația s-a înrăutățit pentru că s-au inundat alte zone. Râul a revenit la normal, dar au fost inundate mai multe zone și în principal etajele inferioare”, a declarat Massimo Olivetti, primarul orașului Senigallia (Ancona), una dintre municipalitățile din Marche afectate de inundații.

„Situația este tragică și numărăm pagubele. Din fericire, în Cantiano nu avem știri despre oameni morți, nu ar fi dispăruți, dar orașul este complet devastat și centrul istoric nu mai există”, a transmis Alessandro Piccini, primarul orașului Cantiano (Pesaro Urbino), unul dintre satele din Marche cele mai afectate de inundații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Adolescentă instituționalizată, dată dispărută după ce nu s-a mai...

Secția 6 Poliție Craiova a fost sesizată, vineri, ora...

ȘTIRI GdS