15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns în capitala Scoției

Sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns în capitala Scoției

Sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns, duminică după-amiază, în capitala scoţiană Edinburgh, după o călătorie de şase ore prin ţinut, și a fost depus la Palatul Holyroodhouse. Sicriul va rămâne acolo peste noapte, iar luni după-amiază va fi transportat la Catedrala St. Giles. Mulţimea a aplaudat în timp ce sicriul reginei a fost condus încet de-a lungul Milei Regale din Edinburgh până la Palatul Holyroodhouse, scrie News.ro. 

Potrivit BBC, sicriul reginei a fost întâmpinat de o gardă de onoare formată din Regimentul Regal al Scoţiei, înainte de a fi transportat în Palatul Holyroodhouse.

Regina va rămâne în sala tronului din palat peste noapte, iar personalul va putea să îi aducă un ultim omagiu regretatului monarh – similar cu modul în care sicriul a fost aşezat în sala de bal de la Castelul Balmoral.

Sicriul a fost întâmpinat la palat de trei dintre copiii reginei: Prinţesa Anne, Prinţul Andrew şi Prinţul Edward. 

Regele Charles se află în prezent la Londra, dar va călători mâine la Edinburgh. Sicriul va fi vegheat continuu timp de 24 de ore, iar publicul va putea să îi aducă un omagiu. 

O mulţime uriaşă s-a adunat de-a lungul emblematicului Royal Mile din oraş pentru a-şi lua rămas bun de la regină, care a murit joi, la vârsta de 96 de ani. 

Mulţimea a aplaudat în timp ce sicriul reginei a fost condus încet de-a lungul Milei Regale din Edinburgh până la Palatul Holyroodhouse. 

La începutul zilei, oamenii au declarat echipei CNN de la faţa locului că acesta a fost „un moment istoric” şi că regina a fost „foarte iubită în Scoţia”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS