20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn olandez a fost exonerat pentru o crimă după 14 ani

Un olandez a fost exonerat pentru o crimă după 14 ani

Un olandez, în vârstă de 64 de ani, care a fost închis timp de 14 ani după ce a fost condamnat, în urmă cu 20 de ani, pentru că și-a ucis iubita, a fost declarat nevinovat de un tribunal din Arnhem, Olanda, scrie Ziare.com.

Potrivit dutchnews.nl, bărbatul a fost trimis în judecată după ce, în anul 2000, iubita sa a fost găsită moartă, cu gâtul tăiat.

Devenit principalul suspect, iubitul femeii, cu un istoric de probleme mentale, a fost trimis în judecată și condamnat, stând în închisoare 14 ani.

În 2016, după ce avocatul bărbatului a făcut recurs la Curtea Supremă, o nouă evaluare a fost efectuată de Institutul Criminalistic din Țările de Jos. Procurorii s-au convins că moartea victimei a fost o sinucidere și au cerut instanței revizuirea sentinței.

„Nu mai există indicii concrete și convingătoare că suspectul ar fi fost implicat”, au decis judecătorii.

În 2004, Rob B. a fost condamnat pentru crimă de către tribunalul districtual Den Bosch și, în apel, condamnat la zece ani de tratament psihiatric obligatoriu (TBS).

Bărbatul, care a fost condamnat inclusiv la zece ani de tratament psihiatric obligatoriu și-a încheiat tratamentul, dar locuiește în continuare într-o clinică de psihiatrie.

„E foarte fericit. În sfârșit, s-a terminat”, a declarat avocatul bărbatului, Pieter van der Kruijs, pentru postul NOS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS