22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Trump ținea documente strict secrete la un loc cu haine, reviste și obiecte personale

Donald Trump ținea documente strict secrete la un loc cu haine, reviste și obiecte personale

Inventarul detaliat al bunurilor confiscate de FBI de la vila lui Donald Trump din Florida arată că fostul președinte păstra documente strict secrete la un loc cu haine, reviste și obiecte personale. Cele mai multe dosare marcate ca “secret” au fost găsite goale, conform BBC

Conform inventarului publicat de un judecător federal care a decis declasificarea inventarului făcut de FBI după percheziția la Mar-a-Lago, în una dintre cutiile găsite au fost găsite documente marcate cu apostila confidențial, secret și strict secret. Acestea erau printre “99 de reviste, ziare și articole de presă”. Alte cutii ale lui Donald Trump conțineau, pe lângă documente clasificate, articole vestimentare, cadouri și articole de presă decupate.

Dar cea mai mare problemă pare a fi aceea că cele mai multe dosare marcate cu apostila secret erau goale – 43 de dosare cu apostila secret și 28 cu apostila “De returnat secretarului de stat major/asistentului militar”. Nu este clar ce s-a întâmplat cu conținutul acestor dosare, nici natura documentelor secrete pe care le conțineau.

Inventarul desigilat vineri arată că agenții FBI au recuperat aproximativ 1.500 de documente, dintre care 18 marcate “Top Secret”. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS