20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie de francezi a ajuns la spital după ce au fost mușcați de un roi de viespi într-un parc

O familie de francezi a ajuns la spital după ce au fost mușcați de un roi de viespi într-un parc

O familie de francezi a ajuns la spital, bărbatul fiind în stare foarte gravă, după ce au fost mușcați, pe când se plimbau cu bebelușul într-un parc, de un roi de viespi dintr-o subspecie mai puțin întâlnită în Europa – viespea orientală.

O creștere anormală a prezenței acestor insecte a fost semnalată în ultimele săptămâni în Italia și Franța, unde au și avut loc câteva atacuri agresive asupra oamenilor. 

Ultimul atac a avut loc luni seară, când un cuplu cu un copil de 18 luni se plimba în parcul public din localitatea Biache-Saint-Vaast, lângă Arras (Pas de Calais), pe coasta de nord a țării. 

Tatăl a fost mușcat de zeci de insecte și a fost transportat în stare gravă la spitalul din Arras, iar apoi a fost transferat la Lens, după ce starea lui de sănătate s-a înrăutățit. 

Mama și copilul au fost și ei internați la spitalul din Arras, cu răni ușoare, starea lor fiind stabilă. 

Pompierii care au intervenit pentru a securiza grădina publică au găsit cuiburile insectelor și au anunțat că aparțin speciei vespa orientalis, care își are arealul în Asia de Sud-Vest, Africa de Nord-Est, insula Madagascar, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și unele părți ale Europei de Sud.

Viespile au atacat și un grup de bicicliști într-o pădure din Franța

Un alt atac al acestor viespi a fost înregistrat duminică, 21 august, la Briennon, în Loara, unde trei bicicliști au fost atacați de un roi. 

Ei se aflau la plimbare cu bicicleta într-o pădure când au fost atacați de insecte cu o agresiune judecată de etologii francezi ca fiind „fără precedent”. 

Doi dintre bicicliști, de 51 și 72 de ani, au suferit aproximativ cincizeci de înțepături fiecare și au fost transportați la spital cu cod roșu. 

Un atac surprinzător prin agresivitatea sa, pe care un apicultor local a pus-o pe seama secetei deosebite înregistrate în acest an, care face viespile mai stresate și mai agresive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS