25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF va publica lista persoanelor juridice fără obligaţii restante

ANAF va publica lista persoanelor juridice fără obligaţii restante

-

Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanţa de modificare a Codului de Procedură Fiscală, care prevede, între altele, ca ANAF să publice lista contribuabililor, persoane juridice, care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi nu figurează cu restanţe.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/609660110569504

El a precizat că ordonanţa urmăreşte, în primul rând, îmbunătăţirea echilibrului în relaţia dintre contribuabili şi organele fiscale. Citește și

„Aş vrea să vă dau câteva exemple legate de astfel de îmbunătăţiri ale sistemului legislativ. În primul rând, îmbunătăţirea echilibrului în relaţia dintre contribuabili şi organele fiscale pentru a consolida şi dezvolta creşterea încrederii contribuabililor în administraţia fiscală. Astfel ANAF urmează să publice pe site-ul propriu lista contribuabililor, persoane juridice care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi nu figurează cu obligaţii restante”, a adăugat Cărbunaru.

Potrivit lui Cărbunaru, „se introduce posibilitatea restituirii taxei pentru soluţia fiscală anticipată, dacă în astfel de situaţii contribuabilul renunţă la această soluţie, iar pentru constituirea garanţiilor se creează posibilitatea eşalonării creanţelor, precum şi pentru eşalonările succesive”.

„Totodată, va exista posibilitatea eşalonării TVA, a accizelor sau taxelor vamale pentru administrarea care revine Autorităţii Vamale Române”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbat rănit într-un accident rutier la Târgu Jiu

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea...

ȘTIRI GdS