12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNATO va dona României echipamente de producere a oxigenului medical

NATO va dona României echipamente de producere a oxigenului medical

România va primi prin donație de la NATO două echipamente de producere a oxigenului medical cu o valoare de piață cumulată de aproximativ 910.000 de dolari, a anunțat marți Guvernul. Aceste echipamente medicale sunt destinate încărcării buteliilor de oxigen medical necesare continuării îngrijirilor medicale pentru pacienții care necesită oxigen.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat marți, în format hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru aprobarea procedurilor prin care România va beneficia de două echipamente de producere a oxigenului medical, donate de NATO.

”Mulțumesc partenerilor noștri din Alianța Nord-Atlantică pentru acest act puternic de solidaritate și sprijin, dovadă a relației strategice consolidate, orientată spre reziliență și protecție a comunităților în fața dezastrelor”, a afirmat prim-ministrul Ciucă, conform HotNews.

Donația a fost făcută în urma solicitării României de asistență internațională

În Hotărârea CNSU adoptată azi se arată că donația a fost făcută în urma solicitării României de asistență internațională, din data de 21 octombrie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19.

Reprezentantul României la NATO a fost informat în data de 10 mai 2022, prin intermediul Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre, că NATO va face această donație către țara noastră, luând în considerare că pandemia de COVID-19 continuă să afecteze populația la nivel mondial existând riscul apariției de noi variante ale virusului ce ar putea determina supraaglomerarea unităților sanitare și apariția unor forme severe de boală.

Predarea-primirea bunurilor și transportul acestora în România se va asigura de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS