23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLotul 2 al Transalpinei de Apuseni a rămas fără constructor

Lotul 2 al Transalpinei de Apuseni a rămas fără constructor

Consiliul Județean Alba a notificat constructorul care se ocupă de lotul II al „Transalpinei de Apuseni”, cu privire la rezilierea contractului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan spune că o notificare de reziliere a contractului a fost transmisă constructorului, conform Alba24.

Compania ar fi trebuit să răspundă până în data de 26 august, însă termenul a fost depășit, iar prin urmare instituția consideră contractul reziliat.
Nici la lotul I al „Transalpinei de Apuseni” nu se mai lucrează. Contractul pentru construcția acestui tronson a fost reziliat în urmă cu trei luni.

Conform Consiliului Județean Alba, la sfârșitul anului trecut, lucrările au fost încetinite din cauza faptului că antreprenorul principal care se ocupa de construcție a intrat sub protecția legii insolvenței.

Mai mult, odată cu falimentul City Insurance, Societatea de Construcţii Napoca nu a mai reușit să ofere o garanție de bună execuție, aferentă și esențială contractului, în cuantum de 10% din valoare.

În prezent, lucrările rămase de executat pe lotul I sunt într-o nouă licitație, iar ofertele pot fi depuse până în data de 22 septembrie.
Transalpina de Apuseni

Transalpina de Apuseni începe din Aiud (DN1) și ajunge în Bucium Sat (DN 74).

Valoarea totală a proiectului se apropie de 42 de milioane de euro.

Transalpina de Apuseni va avea o lungime de 78,43 de kilometri, 6.700 de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS