15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia arde gazul care ar fi trebuit livrat Europei. Flăcările se văd din Finlanda

Rusia arde gazul care ar fi trebuit livrat Europei. Flăcările se văd din Finlanda

Pe măsură ce costurile energiei din Europa cresc vertiginos, Rusia arde cantități mari de gaze naturale, potrivit unei analize transmise BBC News.

Experții spun că gazul ar fi fost exportat anterior în Germania. Ei spun că uzina din apropierea graniței cu Finlanda arde în fiecare zi o valoare estimată de 10 milioane de dolari.

Oamenii de știință sunt îngrijorați de volumele mari de dioxid de carbon și funingine pe care le creează, care ar putea exacerba topirea gheții arctice.

Aproximativ 4,34 milioane de metri cubi de gaz sunt arși în fiecare zi

Analiza realizată de Rystad Energy indică faptul că aproximativ 4,34 milioane de metri cubi de gaz sunt arși în fiecare zi.

Acesta provine de la o nouă fabrică de gaz natural lichefiat (GNL) din Portovaya, la nord-vest de Sankt Petersburg. Primele semne că ceva nu era în regulă au venit de la cetățenii finlandezi de peste granița din apropiere, care au observat o flacără mare la orizont la începutul acestei veri. Portovaya este situată aproape de o stație de compresoare, la începutul conductei Nordstream 1, care transportă gaz pe sub mare spre Germania.

Aprovizionarea prin conductă a fost redusă de la jumătatea lunii iulie, rușii acuzând problemele tehnice. Germania spune că a fost o mișcare pur politică după invazia Rusiei în Ucraina.

Cercetătorii au observat o creștere semnificativă a căldurii emanate din instalație

Însă, din iunie, cercetătorii au observat o creștere semnificativă a căldurii emanate din instalație – despre care se crede că ar fi din arderea gazelor naturale.

În timp ce arderea gazelor este obișnuită la fabricile de procesare – în mod normal, din motive tehnice sau de siguranță – amploarea acestei arderi i-a derutat pe experți.

„Nu am văzut niciodată o fabrică de GNL să ardă atât de mult”, a spus dr. Jessica McCarty, expert în date satelitare de la Universitatea Miami din Ohio.

Mark Davis este CEO-ul Capterio, o companie care este implicată în găsirea de soluții pentru arderea gazului. El spune că arderea nu este accidentală și este mai probabil o decizie deliberată luată din motive operaționale.

Alții cred că ar putea exista provocări tehnice în abordarea volumelor mari de gaze care au rămas nefurnizate prin conducta Nordstream.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS