16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRafila: În anul şcolar care urmează „masca va fi recomandată, nu va fi impusă”

Rafila: În anul şcolar care urmează „masca va fi recomandată, nu va fi impusă”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că în viitorul an şcolar „masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic. El le recomandă părinţilor care aduc copiii la şcoală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască sanitară, potrivit news.ro.

Ministrul Sănătăţii a afirmă că elevii „nu vor trebui să facă teste” pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la începutul viitorului an şcolar.

„Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor a şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine, iar dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a afirmat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la Antena 3.

Nu va fi nevoie de aviz epidemiologic

El a subliniat că „masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic.

Alexandru Rafila a recomandat părinţilor care aduc copiii la şcoală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască sanitară de protecţie, pentru a evita contractarea virusului care provoacă boala COVID.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS