20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliştii de la TAROM se pregătesc de greve

Sindicaliştii de la TAROM se pregătesc de greve

Negocierile pentru majorarea salariilor angajaților TAROM au eșuat. Conducerea TAROM și sindicatele n-au ajuns, aseară, la un consens, așa că o primă grevă ar putea avea loc în primele zile ale lui septembrie.

Sindicaliștii nu au acceptat oferta ca doar salariile unora dintre angajați să crească și cu un procent de sub 15%.

Ei cer încă de începutul anului majorarea bugetului de salarii cu 35% astfel încât creșterile să fie făcute pentru toată lumea.

Sindicaliștii au explicat că peste 800 din cei aproximativ 1.200 de angajați ai TAROM au un salariu de sub 3.000 de lei net.

Președintele Sindicatului Unit TAROM, Narcis Pașcu, a explicat marți seară că astfel, de la TAROM pleacă piloţi, mecanici, însoţitori de bord sau salariaţi din check-in și din alte departamente, toți profesioniști, după care sunt angajați oameni de la o firmă privată.

Avocatul sindicaliștilor, Costel Galcă, spune că acum urmează ca la TAROM să înceapă grevele.

Marți seară, TAROM a anunțat că își permite să crească valoarea tichetelor de masa acordate angajaților, la 30 de lei fiecare și să majorize salariile unor salariați.

În prezent, TAROM se află în plin proces de restructurare. Procesul presupune reînnoirea flotei și reducerea cheltuielilor.

Sindicaliștii spun că planul prevede menținerea a doar 14 curse, așadar renunțarea la rute tradiționale și limitarea cotei de piata a TAROM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS