23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Ceremonie funerară în memoria Dariei Dughina

(VIDEO) Ceremonie funerară în memoria Dariei Dughina

-

O ceremonie funerară a fost organizată marți, la Moscova, în memoria Dariei Dughina, ucisă într-un atentat cu bombă la finele săptămânii trecute.

Tatăl său, proeminentul ideolog ultranaționalist Aleksandr Dughin, a afirmat că fiica sa a murit pentru țară și a insistat asupra valorilor în spiritul cărora Daria Dughina a crescut și s-a format ca om.

„A murit pentru victoria noastră, pentru victoria Rusiei, în numele ortodoxiei țării noastre, a statului nostru. Încă din copilărie, primele sale cuvinte, pe care le-a învățat de la noi, au fost: statul nostru, poporul nostru, imperiul nostru. Nu avea teamă. Ultimele sale cuvinte, când am vorbit la Festivalul Tradiției, au fost: ‘Tată, mă simt ca un războinic, precum un erou. Vreau să fiu astfel, nu-mi doresc o altă soartă. Vreau să fiu alături de popor, alături de țară (…)

La ultima mea prelegere, am stat împreună și i-am spus că istoria noastră este o luptă constantă între lumină și întuneric. Între Dumnezeu și dușmanii său. Și că noi suntem implicați în asta, prin războiul nostru în Ucraina, dar nu împotriva Ucrainei. Este și asta o parte a acestui război: lumină și întuneric”, a spus Dughin.

El a adăugat că este „pe cât de fericită ar fi fost” fiica sa, după ce președintele rus Vladimir Putin i-a conferit post-mortem Dariei Dughina o medalie pentru curaj, într-un decret semnat luni.
„O crimă perfidă și crudă a curmat viața Dariei Dughina, o persoană strălucitoare, talentată, cu o inimă rusă adevărată: bună, iubitoare, deschisă și plină de simpatie. Jurnalist, om de știință, filosof, corespondent de război, ea a servit cu sinceritate poporul și patria și a dovedit prin fapte ce înseamnă să fii patriot rus”, a spus Putin într-o declarație publicată pe canalul Telegram al Kremlinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tineri amendați pentru că au dat jos un banner...

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au fost sesizați,...

ȘTIRI GdS