10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai mulţi morţi după ce două avioane s-au ciocnit în SUA

Mai mulţi morţi după ce două avioane s-au ciocnit în SUA

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit joi deasupra aeroportului din orăşelul californian Watsonville (sud-vestul SUA), au anunţat autorităţile locale, care nu au precizat câte persoane şi-au pierdut viaţa.

Potrivit agenţiei americane de reglementare în domeniul aviaţiei civile, FAA, două persoane se aflau la bordul unui aparat Cessna 340 şi una într-un Cessna 152.

Avioanele „au intrat în coliziune în timp de piloţii se pregăteau să aterizeze pe aeroportul municipal din Watsonville”, o mică localitate situată la circa 120 de km sud de San Francisco.

Aeroportul Watsonville nu are turn de control, așa că piloții trebuie să comunice între ei pentru a-și identifica pozițiile.

Lowell Hurst, un membru al consiliului local al orașului Watsonville, a spus că un avion a căzut într-un câmp, iar celălalt s-a prăbușit într-un hangar din aeroport.

Avioanele se aflau la aproximativ 200 de picioare (61 de metri) în aer când s-au prăbușit.

FAA a informat că nicio persoană nu a fost rănită la sol. O anchetă va fi declanşată de agenţia americană pentru siguranţa transporturilor, NTSB.

Aeroportul are patru piste și găzduiește peste 300 de aeronave, potrivit site-ului său. Se ocupă de peste 55.000 de operațiuni pe an și este folosit adesea pentru avioane de agrement și afaceri agricole.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS