16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puțin 13 morți în urma furtunilor puternice din Europa

Cel puțin 13 morți în urma furtunilor puternice din Europa

Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața, printre care și trei copii, în urma furtunilor puternice din centrul și sudul Europei.

Decesele, cele mai multe din cauza copacilor smulși de vânt, au fost raportate în Italia și Austria, precum și pe insula franceză Corsica, potrivit BBC.

Ramuri și copaci căzuți sunt văzuți lângă Lacul St. Andraer după ce o furtună puternică a lovit în Lavanttal, sudul Austriei, la 18 august 2022, ucigând doi copii
Ramuri și copaci căzuți sunt văzuți lângă Lacul St. Andraer după ce o furtună puternică a lovit în Lavanttal, sudul Austriei, la 18 august 2022, ucigând doi copii

În Corsica, rafale de peste 200 de kilometri la oră au smuls copaci și au distrus campingurile de pe insula franceză. 6 oameni au murit, printre ei și o adolescentă de 13 ani. Alte zeci de persoane au fost rănite.

Potrivit martorilor citați de BBC, furtuna a venit complet pe neașteptate și nu a fost emis niciun avertisment.

În Franța continentală, unele zone din sudul țării au fost afectate de pene de curent, iar în Marsilia, al doilea oraș ca populație, străzile au fost inundate.

În Austria, 7 persoane, printre care 2 fete, au murit din cauza copacilor smulși de vânt.

Din același motiv și-au pierdut viața un bărbat și o femeie, în regiunea Toscana din Italia, în incidente separate.

Rafale de vânt puternice s-au abătut asupra Veneției unde au luat pe sus umbrelele cafenelelor din Piața San Marco și au dislocat bucăți de cărămidă din fațada clopotniței catedralei.

Furtunile de acum vin după săptămâni de caniculă și secetă pe o mare parte a continentului european.

Fenomenele meteo extreme au devenit mai intense și mai frecvente în ultimii ani din cauza schimbărilor climatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS