9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎncă un schelet uman a fost găsit în lacul Mead din SUA

Încă un schelet uman a fost găsit în lacul Mead din SUA

Încă un schelet uman a fost găsit în Lacul Mead, cel mai mare rezervor de apă dulce din SUA, al cărui nivel a scăzut la niveluri istorice din cauza secetei, informează Digi24.

Este a parta oară, începând din luna mai, când au fost descoperite rămășițe umane în acest lac.

La 1 mai, scheletul unei persoane despre care poliția crede că a fost împușcată mortal în anii 1970 sau 1980 a fost găsit într-un butoi.

Alte trei schelete au fost găsite pe 7 mai, 6 august și luni, 15 august.

Cadavrul din butoi

Rămășițele din butoi au fost găsite pe 1 mai în portul Hemenway, iar anchetatorii au presupus imediat că este vorba de o crimă, întrucât rana prin împușcare era evidentă și circumstanțele în care a fost găsit trupul erau suspicioase, a declarat locotenentul Jason Johansson de la poliția din Las Vegas.

Ulterior a venit și confirmarea medicului legist din Comitatul Clark, Melanie Rouse, care încearcă acum să găsească mostre de ADN, ancheta derulându-se împreună cu FBI. Trupul a fost denumit Hemenway Harbor Doe.

Anterior, poliția anunțase că victima a murit cândva în anii ’70-80, având în vedere hainele și pantofii săi. Hainele se păstraseră atât de bine în apa dulce încât anchetatorii au putut citi informațiile de pe etichete.

Cu toate acestea, fără identificarea victimei, anchetatorii au puține informații, iar identificarea unor potențiali martori și suspecți va fi din ce în ce mai dificilă, deoarece aceste persoane sunt acum bătrâne, în caz că mai trăiesc.

Celelalte schelete nu oferă nici un indiciu

După găsirea trupului din butoi au apărut teorii potrivit cărora crima organizată ar fi fost implicată în acest caz, mai ales după ce a fost dezvăluită perioada în care ar fi fost ucisă victima – anii ’70-80, când orașul Las Vegas era sub controlul organizațiilor criminale.

Cu toate acestea, Johansson spune că nu există în acest moment niciun indiciu în investigație care să conducă la crima organizată.

Despre celelalte schelete se știe și mai puțin.

Poliția crede că este posibil să fie victimele unor înecuri. Seceta care a cuprins vestul Statelor Unite a dus la scăderea nivelului apei din Lacul Mead la minime istorice.

Pe lângă rămășițele umane, secarea lacului a adus la suprafață și o navă din cel de-al Doilea Război Mondial, despre care nu se știe dacă s-a scufundat într-un accident sau a fost scufundată intenționat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS