17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateImporturile de gaze ruseşti în România au scăzut brusc

Importurile de gaze ruseşti în România au scăzut brusc

Importurile de gaze ruseşti destinate pieţei interne din România au fost limitate brusc, astăzi, astfel că nivelul înmagazinărilor a scăzut cu cinci milioane de metri cubi.

Totul s-a întâmplat, azi, după ce importurile de gaze ruseşti care intrau în România prin gazoductul TurkStream, prin punctul de interconecare cu Bulgaria, au fost limitate de la un nivel de 8-9 milioane de metri cubi pe zi la 4,8 milioane de metri cubi pe zi, din care 4,5 milioane de metri cubi pe zi au destinaţia Ungaria prin punctul de interconectare de la Csanadpalota.

Directorul Transgaz: „În România intră 5,3 milioane de metri cubi, din care 488.000 de metri cubi gaz rusesc“

Directorul Transgaz, Ion Sterian, a declarat că în România intră 5,3 milioane de metri cubi, din care 488.000 de metri cubi gaz rusesc.

„Într-adevăr, față de zilele precedente intra mai puțin, depinde de furnizori”, a susținut Ion Sterian la Digi24, spunând că livrările sunt cu 3 milioane de metri cubi mai mici.

Nivelul înmagazinărilor a scăzut astăzi de la peste 16,5 milioane de metri cubi pe zi

Drept urmare, nivelul înmagazinărilor a scăzut astăzi de la peste 16,5 milioane de metri cubi pe zi, nivelul ultimelor zile, la aproximativ 11,5 milioane de metri cubi.

Scăderea importurilor nu poate avea legătură cu vreo revizie programată a TurkStream, aceasta având loc deja, în perioada 21-28 iunie, notează profit.ro.

Dacă rușii au decis să nu mai trimită gaz pentru acoperirea consumului/înmagazinărilor din România, companiile autohtone ar fi nevoite să identifice surse și trasee alternative de gaze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS