17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate20 de spanioli au suferit arsuri după ce au sărit dintr-un tren înconjurat de flăcări

20 de spanioli au suferit arsuri după ce au sărit dintr-un tren înconjurat de flăcări

Aproximativ douăzeci de spanioli au suferit arsuri, trei dintre ei grav, după ce au sărit dintr-un tren când acesta a fost cuprins de un incendiu forestier în apropiere de Castellon, în nord-estul Spaniei, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Trenul, care a plecat din Sagunto (provincia estică a Valenciei), spre Zaragoza, şi care avea 48 de pasageri la bord, s-a oprit în timp ce conductorul, văzând că focul este prea periculos, se pregătea să întoarcă trenul.

Mai mulţi pasageri, temându-se că trenul va fi cuprins de flăcări, au intrat în panică şi au spart geamurile ca să iasă.

”Odată ce au văzut că sunt înconjuraţi de foc, s-au întors în tren şi câţiva dintre ei au suferit arsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare spaniole Renfe.

Doi dintre pasagerii cu cele mai grave arsuri au fost evacuaţi cu elicopterul, în timp ce alţii, printre care o fetiţă în vârstă de aproximativ zece ani, au fost transportaţi la spitalele din apropiere.

Preşedintele regiunii Valencia, Ximo Puig, a declarat că peste 1.000 de persoane au fost evacuate din casele lor, deoarece vânturile puternice au alimentat incendiul în Bejas, Valencia, iar doi pompieri au suferit arsuri.

Valencia este ultima regiune care s-a confruntat cu incendii forestiere severe în timpul valului de căldură prelungit din Spania, care a distrus zeci de mii de acri de pădure.

Incendiul din Bejis a distrus deja 800 de hectare (1.900 de acri), în timp ce în altă parte a provinciei, un incendiu din Vall d’Ebo continuă să fie ieşit de sub control după ce a distrus deja 11.000 de hectare de pădure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS