10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesori puşi să plătească despăgubiri unei eleve rănite de un dulap

Profesori puşi să plătească despăgubiri unei eleve rănite de un dulap

Doi profesori și Inspectoratul Școlar Argeș au fost obligaţi de instanţă să plătească daune de 15.000 de euro după ce un dulap a căzut peste o elevă și i-a rupt piciorul, ea având nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale, informează Antena3.

Profesorii, care erau de serviciu pe școală, precum și Inspectoratul Școlar Argeș au fost obligați de instanță să plătească daune în valoare de 15.000 de euro la cursul valutar de la momentul pronunțării instanței.

Inițial, unul dintre profesori a fost scos din cauză după ce, la prima instanță, Tribunalul Argeș a spus că nu era la școală pentru că era în acel moment la cursuri la o altă instituție de învățământ.

Însă magistrații Curții de Apel Pitești, cea de-a doua instanță și cea care a dat hotărârea definitivă, au considerat că nu este o scuză și au spus că nu trebuia să fie planificat de serviciu dacă nu era fizic în instituția de învățământ.

Fata care a fost rănită de dulap era elevă în clasa a IV-a. Imediat ce a fost transferată la spital, ea a fost diagnosticată cu dublă fractură de tibie.

Ulterior, eleva a fost transferată în Capitală și operată. Copilul a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale și o bună perioadă de timp a fost imobilizată la pat.

Dosarul penal deschis în acest caz a fost clasat, iar despăgubirile au fost obținute prin sentință civilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS