21.2 C
Craiova
miercuri, 28 septembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateJaponezii, îndemnaţi să evite delfinii după o serie de atacuri în largul plajelor

Japonezii, îndemnaţi să evite delfinii după o serie de atacuri în largul plajelor

Japonezii care merg la plajă au fost îndemnați să evite delfinii după o serie de atacuri care au rănit ușor cel puțin 6 persoane, relatează The Guardian și The Times.

Se crede că toate atacurile au fost ale aceluiași cetaceu, un delfin cu bot gros care a mușcat mai mulți înotători în largul a trei plaje din prefectura Fukui aflată pe coasta de est a Japoniei.

Majoritatea incidentelor au avut loc la o distanță de până la 10 metri de țărm

Majoritatea incidentelor care au fost raportate începând din luna iulie au avut loc la o distanță de până la 10 metri de țărm, biologii marini afirmând că acesta este un semn că delfinul s-a obișnuit să întâlnească oameni în apa puțin adâncă.

În cel mai grav dintre atacuri, un înotător a avut nevoie de 14 copci după ce a fost mușcat de mână în largul plajei Koshino, o destinație populară în rândul japonezilor.

Poliția locală a început să patruleze pe plaje și să împartă pliante care avertizează oamenii

Poliția locală a început să patruleze pe plaje și să împartă pliante care avertizează oamenii despre posibila amenințare și îi îndeamnă să evite plaja până când aceasta urmează să fie închisă la sfârșitul lunii.

Deși delfinii atacă oameni extrem de rar, incidente de acest fel nu sunt nemaiauzite, ele având loc în special când cetaceele se simt amenințate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS