17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Marinei, sărbătorită după doi ani de pandemie

Ziua Marinei, sărbătorită după doi ani de pandemie

Ziua Marinei este sărbătorită, astăzi, după doi ani de pandemie în Portul Tomis, dar şi în Portul Militar. Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă dar şi liderii coaliţiei vor participa la festivităţi.

Portul Tomis va fi centrul de greutate al manifestărilor de Ziua Marinei Române. Peste 15.000 de oameni sunt aşteptaţi să ia parte la evenimentele organizate de Forţele Navale Române.

Sosirea Zeului Neptun sau jocurile marinăreşti sunt doar două din surprizele pregătite. Vor fi, însă, momente care vor lipsi şi care, în anii trecuţi, făceau deliciul publicului.

Manifestările din portul militar Constanța vor debuta la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului și marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și tragerea a 21 de salve de tun.

Programul complet al evenimentelor de Ziua Marinei arată că manifestările, organizate în Portul Tomis, vor avea loc în intervalele orare 10.00-13.00 și 17.00-20.00 și vor cuprinde expoziții de tehnică militară, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, ateliere interactive de noduri marinărești, face-painting și foto-corner, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS