16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat arestat după ce a accident mortal o fată de 12 ani

Bărbat arestat după ce a accident mortal o fată de 12 ani

Un bărbat, de 35 de ani, a fost reţinut de poliţiştii botoşeneni după ce a lovit mortal cu maşina o fată în vârstă de 12 ani, care se deplasa pe aceeaşi direcţie de mers, pe sensul opus de stradă, paralel cu autoturismul, informează News.ro. 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a anunţat, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au emis ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 35 de ani, din comuna Corni, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, la data de 14 august, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DJ 208H, dinspre localitatea Vorona înspre localitatea Corni, pe un tronson de drum în aliniament, în localitatea Sarafineşti, ar fi surprins şi accidentat mortal o minoră de 12 ani, care se deplasa pe aceeaşi direcţie de mers, pe sensul opus de stradă, paralel cu autoturismul.

Totodată, în urma impactului a rezultat şi vătămarea corporală a unui minor, pasager în autoturism”, se arată în comunicat. 

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani. 

Cum a avut loc accidentul

Accidentul a avut loc duminică după-amiază, în localitatea Sarafineşti.

Fata, în vârstă de 12 ani se deplasa pe marginea drumului. Potrivit martorilor, mergea spre biserica din sat.

La un moment dat, un autoturism marca Audi condus de un bărbat, de 35 de ani, a intrat în depăşirea unei alte maşini, care circula în aceeaşi direcţie, dinspre Vorona spre Corni.

În momentul depăşirii şoferul a pierdut controlul volanului, maşina a intrat pe acostament şi a lovit-o pe copilă, în plin, cu partea stângă.

Impactul a fost extrem de violent, copila fiind  aruncată prin aer, după care a aterizat în şanţul de pe marginea drumului, inertă. Impactul violent i-a provocat leziuni ce au dus la moartea ei instantanee.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS