21.2 C
Craiova
miercuri, 28 septembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateUn mort și 20 de răniți după o explozie într-o piață din capitala Armeniei

Un mort și 20 de răniți după o explozie într-o piață din capitala Armeniei

O explozie, a cărei cauză încă nu a fost stabilită, s-a soldat, duminică, cu cel puţin un mort şi douăzeci de răniţi într-o zonă comercială din Erevan, capitala Armeniei, au anunţat autorităţile naţionale, citate de News.ro. 

”Potrivit datelor preliminare, a avut loc o explozie care a declanşat un incendiu”, a precizat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă într-un comunicat, cu menţiunea că incendiul s-a soldat cu un mort şi ”circa 20 de răniţi”, conform unui bilanţ iniţial.

Cauza exploziei, care a avut loc la începutul după-amiezii în piaţa angro Surmalu, nu a fost imediat stabilită.

Videoclipurile şi fotografiile care circulă pe reţelele sociale au arătat o coloană groasă de fum negru ridicându-se pe cer. Într-un videoclip, se pot auzi câteva explozii succesive, precum sunetul unor artificii.

Potrivit Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, la faţa locului au intervenit zece autospeciale de pompieri, iar alte zece erau pe cale să dea o mână de ajutor.

Armenia este o ţară caucaziană cu aproximativ trei milioane de locuitori şi a trecut printr-o perioadă dificilă de la războiul din 2020 împotriva Azerbaidjanului, ţara vecină, care s-a încheiat cu o înfrângere grea şi o criză politică majoră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS