10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac armat asupra unui autobuz, la Ierusalim

Atac armat asupra unui autobuz, la Ierusalim

Şapte persoane au fost rănite, între care două se află în stare gravă, într-un atac armat asupra unui autobuz, duminică dimineaţă, în centrul Ierusalimului, au anunţat poliţia israeliană şi echipele de salvare, informează Agerpres.

„Poliţia a fost anunţată cu privire la un atac asupra unui autobuz în apropierea Mormântului lui David… poliţiştii au izolat zona şi caută un suspect care a fugit”, a spus poliţia.

„Sunt în total şapte răniţi, toţi conştienţi, o femeie şi şase bărbaţi, dintre care doi sunt în stare gravă, în atacul terorist comis în Oraşul Vechi din Ierusalim”, a declarat Zaki Heller, purtător de cuvânt al MDA.

O gravidă rănită în atac a născut prin cezariană

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a declarat că a intervenit după ce a primit informaţii despre împuşcături la un autobuz din Ierusalim.

Purtătorul de cuvânt al său, Zaki Heller, a raportat şapte răniţi, „toţi conştienţi, o femeie şi şase bărbaţi, dintre care doi sunt în stare gravă”, iar poliţia a raportat opt ​​răniţi conform unui ultim raport.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Shaarei Tsedek din Ierusalim a declarat pentru AFP că echipele medicale au fost nevoite să efectueze o operaţie de cezariană unei gravide rănite în atac.

„Ea rămâne intubată şi în stare gravă. Copilul s-a născut şi este în stare stabilă”, a spus el.

„Oricine doreşte să ne facă rău ar trebui să ştie că va plăti preţul pentru orice prejudiciu adus civililor noştri”, a declarat prim-ministrul israelian Yair Lapid.

La rândul său, mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a salutat o „operaţiune eroică”, fără a o revendica în mod oficial.

„Poporul nostru va continua să reziste şi să lupte cu ocupantul cu toate mijloacele”, a spus Hamas într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS