17.3 C
Craiova
luni, 26 septembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateSpania: Un mort și 17 răniți după ce s-a prăbușit o parte din scena unui festival

Spania: Un mort și 17 răniți după ce s-a prăbușit o parte din scena unui festival

O persoană şi-a pierdut viaţa şi cel puţin 17 au fost rănite sâmbătă dimineaţa după ce o porţiune dintr-o scenă s-a prăbuşit din cauza vântului puternic la un festival de muzică dance desfăşurat în apropiere de oraşul spaniol Valencia, au anunţat serviciile de urgenţă, potrivit Reuters.

Accidentul s-a petrecut la primele ore ale dimineţii la Medusa Festival, un eveniment gigantic de muzică electronică, desfăşurat pe parcursul a şase zile în oraşul Cullera, situat pe coasta estică, la sud de Valencia.

Dintre persoanele rănite, trei au suferit traumatisme severe, iar 14 au prezentat răni mai puţin grave, au scris pe Twitter serviciile de urgenţă.

Festivalul a fost suspendat pentru moment ”din cauza vremii nefavorabile din dimineaţa zilei de 13 august şi pentru a garanta siguranţa participanţilor, a angajaţilor şi a artiştilor”, au precizat organizatorii într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a festivalului.

Locul de desfăşurare a evenimentului a fost evacuat ”ca măsură preventivă pentru a facilita intervenţia serviciilor de securitate şi de securitate ale Festivalului Medusa”, se mai precizează în declaraţie.

Potrivit presei spaniole, şi alte structuri din cadrul evenimentului au fost avariate de vântul puternic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS