23.4 C
Craiova
vineri, 7 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePompierii români, în misiune pentru stingerea incendiilor din Franța

Pompierii români, în misiune pentru stingerea incendiilor din Franța

IGSU anunţă, vineri seară, că 19 dintre cei 77 de pompieri militari români dislocaţi în Franţa, cu 4 autospeciale de stingere, au derulat prima misiune în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franţei.

”Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V au constat în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 kilometri pătraţi”, a transmis, vineri seară, IGSU.

Sursa citată a precizat că maşinile cu capacitatea de 10.000 l au oferit eficienţă sporită misiunilor, continuitate în intervenţie şi acoperirea în cele mai bune condiţii a suprafeţei afectate de incendii.

”Începând cu ora 21:10, tot personalul modulului a ajuns în baza de operaţii. Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde este şi Punctul de Comandă al omologilor francezi”, a mai transmis sursa citată.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS