8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMercedes-Benz va primi celule de baterii de la o nouă fabrică a firmei chineze CATL din Ungaria

Mercedes-Benz va primi celule de baterii de la o nouă fabrică a firmei chineze CATL din Ungaria

Mercedes-Benz este primul producător de automobile care va primi celule de baterii de la o nouă fabrică de 7,34 miliarde de euro pe care firma chineză CATL intenţionează să o construiască în Ungaria, a anunţat vineri grupul german, adăugând că este cel mai mare volum iniţial de comenzi pentru fabrică, transmite Reuters.

Mercedes-Benz a declarat că acordul a marcat următoarea etapă în direcţia obiectivului său de a atinge o capacitate de producţie a bateriilor de peste 200 de gigawaţi oră (GWh), în opt locuri de producţie la nivel mondial, până la sfârşitul deceniului.

Fabrica, anunţată vineri de Contemporary Amperex Technology (CATL) din China, va furniza celule de baterie pentru următoarea generaţie de modele Mercedes-Benz.

”Cu CATL avem ca partener un lider tehnologic care să ne ofere – în calitate de primul şi cel mai mare client al capacităţii iniţiale a noii fabrici – celule de baterie neutre în CO2 de top pentru viitoarea generaţie de vehicule electrice din Europa”, a spus Markus Schaefer, membru al consiliului de conducere al Mercedes-Benz.

sursa: news.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS