5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Recomandări pentru românii aflați în Thassos

MAE: Recomandări pentru românii aflați în Thassos

Ministrul Afacerilor Externe a transmis un comunicat despre incendiile de vegetație care afectează insula Thassos, mai exact zona Limenaria. Ministerul a transmis o serie de recomandări pentru turiștii români aflați pe insulă.

Turiștii români care sunt în insula Thassos trebuie să aibă mare grijă, pentru că zona de sud este mistuită de flăcări.

MAE recomandă turiștilor români care se află în Insula Thassos să evite zona Limenaria și să anunțe imediat Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectaţi de incendiu.

De asemenea, MAE a precizat că, până în acest moment, nicio persoană nu a fost afectată de incendiu.

„Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenţie a situaţiei şi menţin permanent contactul cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări”, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

De altfel, turiștii români care sunt afectați de incendiu pot cere ajutor la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena:https://8b6a5ba707ad7bca7a2a6dec028289b5.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

+30 210 6728879
+30 210 6744544

Apelurile românilor vor fi redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi vor fi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS