22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiolacu: Pilonul 2 nu trebuie desfiinţat, dar trebuie să dezvoltăm și asigurările private

Ciolacu: Pilonul 2 nu trebuie desfiinţat, dar trebuie să dezvoltăm și asigurările private

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că nu susţine desfiinţarea Pilonului 2 de pensii, ci dezvoltarea asigurărilor private. El a dat asigurări că nu au existat discuţii privind modificarea legislaţiei în sensul reducerii contribuţiei la Pilonul 2, scrie News.ro.

”Nu a fost nicio astfel de discuţie vreodată nici în interiorul partidului, nici în interiorul grupului Partidului Social Democrat şi nu am auzit nici la altcineva”, a afirmat Marcel Ciolacu vineri, la Bistriţa, întrebat dacă există planuri privind modificarea legislaţiei în aşa fel încât să fie redusă contribuţia la Pilonul 2 de pensii.

În ceea ce priveşte criticile aduse de reprezentanţii fondurilor private de pensii cu privire la taxarea dividendelor la fondurile de pensii, preşedintele PSD spune că nu a văzut ”vreo modificare la Codul Fiscal în acest sens”.

”Reglementatorul este ASF-ul. Ar trebui în acea zonă să se vină cu anumite variante. (…) Eu cred că Pilonul 2 nu trebuie desfiinţat, dar, în schimb, trebuie să dezvoltăm şi în ceea ce priveşte asigurările private, să dezvoltăm tot lanţul. Este insuficient ce s-a făcut pentru anul 2022, trebuie dezvoltată toată legislaţia şi să-i dăm cu totul şi cu totul altă anvergură”, a adăugat Ciolacu.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, miercuri seară, că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact suma ce este virată de stat către Pilonul 2 de pensii.

Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei, atrage atenţia asupra intenţiei Coaliţiei PSD-PNL ”de a pune mâna pe banii românilor din Pilonul 2 de pensii”.

Potrivit acestuia, un nou plan de naţionalizare a Pilonului 2 este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu, doar că, faţă de epoca Dragnea, planul este acum mult mai perfid şi este susţinut de PNL şi de preşedintele Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS