24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComuna Vela, pregătită de sărbătoare, dar și de proiecte noi

Comuna Vela, pregătită de sărbătoare, dar și de proiecte noi

În comuna Vela este atmosferă de sărbătoare, căci se apropie Ziua Comunei. Marcat sub numele „Sărbătoarea Pinului”, cu o tradiție de peste 65 de ani, evenimentul se organizează în preajma Sfintei Maria, iar în acest an va avea loc sâmbătă, 13 august, în pădure la Știubei. Locuitorii sunt așteptați să se bucure împreună de manifestările pregătite de Primăria Vela, dar administrația locală este prinsă totodată și cu planificarea mai multor proiecte menite să dezvolte localitatea.

„Ducem tradiția mai departe și organizăm și în acest an Sărbătoarea Pinului, cu invitați, cu jocuri și activități pentru copii și alte surprize care vor aduce voie bună și bucurie”, a transmis primarul Gheorghe Cîmpeanu.

Se extinde rețeaua de apă și canalizare

În același timp, administrația locală se preocupă și de implementarea proiectelor pentru dezvoltarea comunei.

„Am depus pe PNRR trei proiecte pentru apă și canalizare și unul pentru reabilitare de drumuri. Toate cele trei proiecte pentru apă și canalizare au fost aprobate pentru finanțare. Avem deja alimentare cu apă în satul Vela și am depus proiect pentru extinderea rețelei în satul Bucovicior și Vela. De asemenea, am depus un proiect integrat de înființare rețea de apă și canalizare în satul Gubaucea”, a precizat primarul.

Primăria Vela a depus și la Compania Națională de Investiții un proiect pentru amenajarea unui teren de sport în satul Gubaucea, iar în momentul de față, se află în faza de implementare a unui alt proiect pentru un teren de sport la Școala Gimnazială Ilie Murgulescu, dotat cu gazon sintetic.

Se reabilitează dispensarul

De asemenea, lucrările de reabilitare a acestei școli, finanțate prin PNDL II , sunt gatta în proporție de 85-90%.

„Avem aprobat și proiectul pentru reabilitarea Dispensarului Uman din comuna Vela, unde se va reface și acoperișul, se consolidează construcția, se vor face amenajări interioare moderne, sunt investiții care nu s-au mai făcut niciodată. Mai avem un proiect și pentru iluminat public inteligent, cu leduri, iar în perioada următoare mă preocupă să accesez fonduri pentru panouri fotovoltaice, pentru că avem multe construcții unde le putem amplasa, îndeosebi la școli”, a mai precizat Gheorghe Cîmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS