23.4 C
Craiova
vineri, 7 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateClădirile publice din Spania, luminate doar până la ora 22.00

Clădirile publice din Spania, luminate doar până la ora 22.00

Spania a relaxat puțin măsurile de economisire a energiei. Astfel, barurile și restaurantele pot pune climatizarea pe 25 de grade în loc de 27, iar saloanele de înfrumuseţare, spălătoriile, camerele de hotel, sălile de sport sau centrele de sănătate și educative sunt exceptate de la regulă. Noaptea de joi spre vineri a fost prima în care s-a dat stingerea la ora 22.00. Autoritățile au închis iluminatul tuturor clădirilor publice, însă comercianții au mai lăsat câte o vitrină aprinsă, informează TVR.

De acum înainte, după ora 22.00, clădirile publice, monumentele și vitrinele magazinelor vor rămâne în întuneric, iar măsura va fi în vigoare până pe 1 noiembrie 2023.

Clădirile emblematice ale Spaniei s-au cufundat în beznă. Turiștii nu vor mai putea admira noaptea creațiile unicat ale lui Gaudi din Barcelona, Palatul Regal din Madrid sau Orașul Științelor din Valencia. Din cauza întunericului, locurile care reprezentau principalele atracții sunt acum pustii.

Deși majoritatea comercianților au pus în aplicare măsura, mai sunt și vitrine rămase aprinse, care ies în evidență. Amenzile pornesc de la 60.000 de euro și pot ajunge până la 100.000 de milioane de euro.

Însă unele regiuni cum ar fi Madrid și Valencia au anunțat că nu vor face controale și nici nu vor aplica sancțiuni. Singura excepție prevăzută în decret se referă la iluminatul de Crăciun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS