17 C
Craiova
miercuri, 28 septembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateRomânia a donat un milion de pastile de iod Republicii Moldova

România a donat un milion de pastile de iod Republicii Moldova

România a donat peste un milion de pastile de iodură de potasiu Republicii Moldova, transmite RFI România. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății de la Chișinău care precizează, totodată, că în prezent nu există pericol radiologic și a îndemnat populația la calm.

”Ministerul Sănătății a asigurat disponibilitatea în țară a iodurii de potasiu. În urma discuțiilor purtate de ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco cu omologul său din România, Alexandru Rafila, statul vecin a donat țării noastre peste un milion de pastile de iodură de potasiu”, susține Ministerul Sănătății de la Chișinău.

Comprimatele sunt repartizate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică subdiviziunilor sale (centrelor de sănătate publică), care le vor distribui centrelor de sănătate, la indicația Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. La fel, ANSP a elaborat o instrucțiune cu privire la administrarea medicamentului.

”Vă comunicăm că în prezent nu există pericol radiologic. Îndemnăm populația la calm”, precizează autoritățile din sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS