6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt persoane reţinute după o încăierare între două clanuri din Vaslui

Opt persoane reţinute după o încăierare între două clanuri din Vaslui

Poliţiştii vasluieni care au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit în localitatea Băceşti au reţinut opt persoane, între care doi copii, care au fost implicaţi în scandal. În localitate a fost instituită zonă specială de siguranţă publică, fiind suplimentat numărul forţelor de ordine pentru prevenire de noi conflicte, informează News.ro.

Potrivit datelor furnizate, miercuri, de IPJ Vaslui, intervenţia a avut loc în urma unui apel la 112 primit marţi, prin care se anunţa un scandal în comuna Băceşti. 

„La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat şi restabilirea ordinii şi liniştii publice.

În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat în cauză, faţă de şase persoane (şase bărbaţi şi doi minori) din comuna Băceşti, judeţul Vaslui, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Acestea au vârste cuprinse între 15 şi 66 de ani”, informează IPJ Vaslui. 

Cele două clanuri se duşmănesc de mult timp

Conform unor surse judiciare, cele opt persoane fac parte din două familii care au neînţelegeri mai vechi. De data aceasta, scandalul a pornit după ce membrii uneia dintre familii au cumpărat un imobil, fapt care a provocat nemulţumirea celeilalte familii.  

În urma bătăii în stradă nu au fost persoane rănite, însă două autoturisme au fost avariate. 

În cursul zilei de miercuri cei opt suspecţi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unor măsuri preventive. 

Poliţiştii continuată cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi distrugere. 

„Pentru prevenirea apariţiei unor evenimente care pot tulbura ordinea şi liniştea publică, pe raza localităţii Băceşti, a fost instituită zonă specială de siguranţă publică. În cadrul zonei speciale, ordinea şi liniştea publică este menţinută de poliţişti şi jandarmi”, precizează IPJ Vaslui. 

În aceeaşi zonă, un scandal de proporţii a avut loc anul trecut, şi atunci autorităţile judiciare stabilind pentru o perioadă o zonă specială de siguranţă publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS