11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiul de la depozitul petrolier din Cuba a fost adus sub control

Incendiul de la depozitul petrolier din Cuba a fost adus sub control

Pompierii din Cuba au reușit să aducă sub control, după cinci zile de luptă cu focul, incendiul masiv care a distrus 40% din depozitul principal de petrol al țării și care a produs pene masive de curent pe toată insula, relatează CNN. Imaginile de după dezastru din zona afectată sunt dezolante, scrie Digi24.

Conform martorilor citați de Reuters, flăcările violente, care au distrus o parte semnificativă a depozitului de petrol din Matanzas, au început să se calmeze și să dispară, miercuri, iar fumul gros rezultat din ardere a început să se subțieze și să-și schimbe culoarea spre gri.

Matanzas este cel mai mare port pentru stocare de petrol nerafinat și alte produse petroliere din Cuba. Combustibilii stocați acolo în zece rezervoare uriașe sunt folosiți pentru a genera electricitate pe insula care este dependentă pentru aproape orice de această sursă.

A man types on his cellphone near a huge plume of smoke rising from the Matanzas Supertanker Base as firefighters work to quell the blaze which began during a thunderstorm in Matanzas, Cuba, Monday, Aug. 8, 2022. Cuban authorities say lightning struck a crude oil storage tank at the base, sparking a fire that sparked four explosions.,Image: 712803478, License: Rights-managed, Restrictions: This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required., Model Release: no

Patru rezervoare au fost mistuite de flăcări

Vineri seară, unul dintre rezervoare a fost lovit de un fulger, iar incendiul izbucnit s-a răspândit și la al doilea rezervor până duminică. Luni, patru rezervoare erau cuprinse de flăcări, iar incendiul masiv se transformase într-un adevărat infern și pentru pompierii care încercau să-l oprească dar și pentru oamenii din zonă, obligați să fugă din calea flăcărilor.

„Astăzi, am reușit să aducem incendiul sub control”, a declarat Rolando Vecino, director pentru transporturi la Ministerul de Interne al Cubei.

Oficialii cubanezi nu au precizat cât combustibil au pierdut în acest dezastru, însă au spus că nu au fost scurgeri de petrol care să contamineze Golful Matanzas. Totuși, cubanezii, chiar și din zone îndepărtate precum Havana, sunt sfătuiți să poarte măști faciale și să se adăpostească de ploaia acidă care ar putea rezulta din norul gros de fum generat de incendiu.

Un pompier a murit și alți 14 au fost dați dispăruți după ce al doilea rezervor a explodat, sâmbătă, au anunțat marți autoritățile cubaneze. Cinci oameni sunt în stare critică în urma dezastrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS