6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn depozit de petrol din Cuba arde de trei zile

Un depozit de petrol din Cuba arde de trei zile

Bilanţul incendiului izbucnit vineri la un depozit de petrol din Cuba este grav: 4.000 de locuitori evacuaţi, 125 de răniţi, un pompier decedat şi alţi 16 sunt daţi dispăruţi, informează G4Media, citând BBC şi AFP.

Guvernatorul din Matanzas a indicat că unul dintre elementele care a complicat sarcinile pompierilor este accesul dificil în zona arsă din cauza densităţii fumului şi a lipsei de oxigen, scrie BBC.

Într-un mesaj pe Twitter, luni dimineaţă, preşedintele Miguel Díaz-Canel a precizat că autorităţile au continuat „evaluarea strategiei pentru următoarele ore” şi a indicat că ceea ce se va întâmpla luni va fi decisiv în controlarea incendiului.

Un pompier a murit şi 16 sunt dispăruţi

Totul a început vineri seară. Fulgerul ar fi lovit unul dintre cele opt depozite de petrol din Matanzas, un oraş de 140.000 de locuitori, situat la 40 de kilometri de Varadero.

Autorităţile au anunţat luni că un al treilea rezervor a fost distrus de flăcări, scrie AFP.

Situaţia este „foarte complexă” cu „trei rezervoare în flăcări” şi o zonă de incendiu „destul de mare”, a spus guvernatorul Mario Sabines, fără a preciza câte mii de metri cubi conţinea acest al treilea rezervor.

Mario Sabines a spus că „echipe” de salvatori din Cuba, Mexic şi Venezuela „sunt poziţionate” pentru a răspândi spuma de stingere a incendiilor, ceea ce „ar putea dura ceva timp”.

Potrivit unui ultim raport, un pompier a murit şi 16 sunt dispăruţi. Rudele celor dispăruţi s-au întâlnit cu preşedintele Miguel Diaz-Canel şi au primit asistenţă de la medici şi psihologi.

Duminică, patru avioane din Mexic şi Venezuela au aterizat în staţiunea Varadero, la 40 de kilometri nord-est de Matanzas, transportând specialişti în stingerea incendiilor cu petrol şi tone de spumă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS