20.6 C
Craiova
vineri, 30 septembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateUn oraş din SUA şi-a concediat poliţiştii pentru că sunt rasişti

Un oraş din SUA şi-a concediat poliţiştii pentru că sunt rasişti

Poliţişti din oraşul Vincent, statul american Albama, au fost concediaţi de consiliul local ca urmare a unor mesaje rasiste schimbate între ei, scrie News.ro.

În schimbul de replici care a apărut recent pe reţelele de socializare, un utilizator pe nume „752” a întrebat: „Cum numiţi o sclavă însărcinată?” La aceasta, o persoană, neidentificată din mesaje, a răspuns cu semne de întrebare.

Utilizatorul numit „752” a răspuns apoi: „Cumperi una, primeşti una gratis”.

Mesajele au fost prezentate pentru prima dată de AL.com, marţi, în aceeaşi zi în care consiliul oraşului Vincent s-a întrunit pentru a decide cu privire la această problemă.

Marţi, şeful poliţiei, James Srygley, a declarat că departamentul „a efectuat o anchetă internă” şi că a luat „măsurile disciplinare corespunzătoare”.

Dar joi, Srygley însuşi a fost identificat drept unul dintre ofiţerii care au fost concediaţi. Adjunctul său, John L Goss, a fost, de asemenea, concediat, iar cel de-al treilea poliţist al oraşului şi-a prezentat demisia.

Consiliul oraşului a votat apoi desfiinţarea întregului departament.

Vineri, biroul şerifului din comitatul Shelby a spus că aceste acţiuni sunt de condamnat. O anchetă este în desfășurare pentru a descoperi cine a trimis mesajul text.

Populaţia oraşului Vincent, aflat la sud-est de Birmingham, era de aproximativ 2.000 de cetăţeni în 2021, cu mai puţin de 500 de afro-americani şi doar opt hispanici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS