14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițiștii de frontieră au salvat doi sârbi cu o barcă ce plutea în derivă

Polițiștii de frontieră au salvat doi sârbi cu o barcă ce plutea în derivă

Poliţiştii de frontieră de la Berzeasca, judeţul Caraş-Severin, au salvat doi cetăţeni de origine sârbă aflaţi într-o barcă ce plutea în derivă pe şenalul navigabil al Dunării, după ce i se defectase motorul, informează News.ro.

”În data de 05.08.2022, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzeasca, judeţul Caraş-Severin, au observat o ambarcaţiune de agrement sub pavilion Serbia aflată în derivă pe şenalul navigabil al Dunării.

Imediat a fost declanşată o acţiune de salvare, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzeasca intervenind cu o ambarcaţiune din dotarea Poliţiei de Frontieră”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, în dreptul kilometrului 1016 al Dunării a fost identificată ambarcaţiunea de agrement cu motor în care se aflau doi cetăţeni sârbi care au declarat că motorul bărcii s-a defectat.

În urma intervenţiei echipajului Poliţiei de Frontieră Române, cetăţenii sârbi au fost duşi în siguranţă la malul sârbesc, unde au fost preluaţi de echipajele din ţara vecină, pentru a le acorda sprijin de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS