19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoisprezece pelerini polonezi au murit într-un accident în Croaţia

Doisprezece pelerini polonezi au murit într-un accident în Croaţia

Doisprezece cetățeni polonezi care mergeau în pelerinaj la Medjugorje au murit sâmbătă, iar alți 30 au fost răniți, când un autobuz cu destinația Zagreb a deraiat de pe autostradă în nordul Croației, scrie NewStraitsTimes.

Numărul morților a crescut de la 11 după ce unul dintre răniți a murit în spital, a declarat ministrul de Interne Davor Bozinovic într-o conferință de presă în orașul Varadzin, din nordul orașului.

Optsprezece dintre cei 30 de răniți, care au fost duși cu toții la spitalele din zonă, erau în stare gravă, a declarat Maja Grba Bujevic, șeful serviciilor de urgență din Croația.

La locul accidentului au fost trimise șaisprezece echipe medicale de urgență.

Angajata consulatului polonez, Dagmara Lukovic, a spus că pasagerii autobuzului sunt polonezi.

Autobuzul a fost înmatriculat în Polonia, potrivit Ministerului de Interne croat.

„După anumite rapoarte, era un grup de pelerini care se îndrepta spre Medjugorje”, un sanctuar catolic din Bosnia vecină, care atrage sute de mii de vizitatori în fiecare an.

„Un accident grav a avut loc în jurul orei 5.40 (0340 GMT). Autobuzul a deraiat și a căzut într-un șanț de pe autostradă”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției, Marko Muric.

Accidentul a avut loc la aproximativ 60 de kilometri (40 de mile) de Zagreb.

Croația a atras milioane de turiști în această vară, atrași de uimitoarea sa coastă adriatică. Aproximativ 580.000 de turiști polonezi au vizitat Croația între ianuarie și iulie anul acesta.

În iulie 2021, zece turiști din Kosovo au murit într-un accident de autobuz pe o autostradă din estul Croației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS