12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCea mai ridicată temperatură din 2022 în lume: 53 de grade Celsius

Cea mai ridicată temperatură din 2022 în lume: 53 de grade Celsius

Cea mai ridicată temperatură din lume din acest an, până în prezent, a fost înregistrată vineri în Abadan, un oraș din Iran, informează Antena3.

Termometrele au arătat acolo 53 de grade Celsius, iar autoritățile iraniene sunt convinse că zilele următoare va fi depășit recordul național, care este de 53,7 grade Celsius.

Nu este însă singurul loc fierbinte de pe Pământ în această perioadă. În țări precum Irak sau Kuweit, temperaturile au trecut ieri de 50 de grade Celsius și se așteaptă să crească în acest sfârșit de săptămână.

De la începutul verii 2022, căldura excepțională a doborât recordurile de temperatură și în tundra siberiană, Norilsk înregistrând cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată, de 32 de grade, în timp ce un val de căldură istoric a cuprins Europa, cu temperaturi care au depășit cu mult 40 de grade.

Recordurile au continuat să se întindă pe tot globul. În Japonia a fost înregistrată prima temperatură de peste 40 de grade în luna iunie, valoare aflată la mai puțin de un grad de recordul istoric al țării, de 41,1°C, înregistrat anterior la sfârșitul lunii iulie.

Și nord-estul Chinei a trecut prin mai multe valuri de căldură puternică. Temperaturile au urcat până la 44,2°C la Lingshou, 40,1°C la Tianjin și 39,2°C la Beijing în iunie. Cu excepția zonelor de deșert din vestul țării, astfel de valori sunt extrem de rare în China.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS