22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Salată etajată

Ingrediente:

  • o ţelină
  • o conservă de porumb
  • 3 morcovi
  • un praz ((partea albă)
  • 1 conservă compot de ananas
  • 500 g şuncă Praga
  • 3 mere
  • 5 ouă
  • 200 g maioneză
  • 250 g caşcaval

Mod de preparare

Se curăţă ţelina, morcovii, merele şi apoi se dau pe răzătoarea mică. Se rade apoi şunca. Se scurge bine compotul de ananas şi se taie bucăţile cât de mărunt.
Ouăle se fierb tare, 12-15 minute, se lasă să răcească, apoi se dau pe răzătoare.
Prazul se taie rondele subţiri, iar cantitatea se împarte în 2 părţi egale, pentru că sunt 2 straturi de praz.
Acum se asamblează salata, urmând ordinea straturilor: ţelină, porumb, morcovi, praz, ananas, şuncă, mere, ouă, maioneză, praz, caşcaval.
Pentru asamblare, e ideal să folosiţi vase transparente, în care straturile de la salată etajată se vad perfect.

Menţiuni:

Puteţi înlocui maioneza cu un iaurt grecesc delicios, dres cu puţin sare şi piper şi o lingură de muştar. După ce asamblezi salata etajată, este ideal să o lăsaţi câteva ore la rece, va fi mai delicioasă pe măsură ce aromele se întrepătrund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS