2.9 C
Craiova
marți, 29 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateRomânii care nu s-au recenzat nu vor fi amendaţi

Românii care nu s-au recenzat nu vor fi amendaţi

Primele date ale recensământului care tocmai s-a încheiat arată că România numără 19 milioane de locuitori. Oraşele reşedinţă de judeţ au pierdut din locuitori, iar localităţile limitrofe au câştigat. 600.000 de locuinţe secundare sunt goale, informează Observatornews.

Au fost şi foarte mulţi români care nu au dorit sau nu au ştiut să completeze formularele de recenzare.

Iniţial, autorităţile au spus că cei care nu-şi vor da datele vor fi amendaţi cu până la 3.000 de lei, dar şeful Institutului Naţional de Statistică spune că nu va exista nicio amendă. Pentru cei care nu au participat la procesul de recenzare se vor lua date din sistem, de la precedentul recensământ.

„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective.

În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative.

Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS