19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 500 de morți și 46.200 de case avariate de inundațiile din Pakistan

Peste 500 de morți și 46.200 de case avariate de inundațiile din Pakistan

Inundațiile bruște cauzate de ploile musonice anormal de abundente au ucis cel puțin 549 de persoane în Pakistan în ultima lună, comunitățile izolate din provincia săracă din sud-vestul țării, Balochistan, fiind printre cele mai afectate, a anunțat o agenție guvernamentală, potrivit Reuters.

Agențiile guvernamentale și armata au înființat tabere de ajutor și de asistență în regiunile afectate de inundații și au lucrat pentru a ajuta la relocarea familiilor și pentru a furniza alimente și medicamente.

În afară de victime, inundațiile au avariat peste 46.200 de case, a declarat vineri Autoritatea Națională de Gestionare a Dezastrelor (NDMA).

„Facem tot posibilul pentru a oferi asistență extinsă și reabilitarea victimelor inundațiilor”, a declarat prim-ministrul Shehbaz Sharif în timpul vizitei în zonele afectate.

Însă guvernul provincial din Balochistan a declarat că are nevoie de mai multe fonduri și a făcut apel la organizațiile internaționale pentru asistență.

„Pierderile noastre sunt masive”, a declarat ministrul șef al provinciei, Abdul Qudoos Bezenjo. Au existat penurii de alimente în fiecare district afectat de inundații, unele dintre ele fiind, de asemenea, deconectate de restul provinciei din cauza faptului că peste 700 de kilometri de drumuri au fost spălate de ape.

Bezenjo a declarat că provincia sa are nevoie de „asistență uriașă” din partea guvernului și a agențiilor internaționale de ajutorare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS