12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Spania este criză de... gheață

În Spania este criză de… gheață

În Spania este criză de gheață deoarece producătorii au pornit fabricile cu întârziere din cauza creșterii facturilor la energie. Amânarea cu cel puțin două luni a producției a dus la epuizarea stocurilor, informează TVR.

Spania se confruntă cu cel de-al treilea val de căldură, așa că mulți se răcoresc cu sucuri și cocteiluri pline cu gheață. Pentru a-și satisface clienții, patronii de baruri și restaurante au ajuns să cumpere gheață de la supermarket.

„Mă afectează, trebuie să fiu foarte atentă. Am ajuns să cumpăr de la magazinele chinezilor și prețul nu e același cala distribuitorii locali. M-am dus să cumpăr și de la supermarket, de oriunde pentru că nu se găsește. Dacă va continua așa vom avea probleme să continuăm activitatea la bar“, a declarat patronul unui bar.

Fabricile de gheață din Spania au pornit producția în luna mai, în loc de februarie sau martie, pentru că nu își permiteau să plătească facturile pentru depozitarea acesteia în camerele frigorifice.

Fabricile de gheață lucrează acum 24 de ore din 24 pentru a recupera producția.

„Furnizorul ne-a anunțat că va fi o întrerupere de două săptămâni și că s-ar putea prelungi criza de gheață, iar prețurile vor crește“, a spus patroana unui magazin.

Unele lanțuri de supermarketuri au raționalizat gheața. În funcție de magazin, clienții pot cumpăra două sau cinci pungi pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS